Irene Brocke

Sinds 5 jaar ga ik jaarlijks samen met Rola Hulsbergen naar Madagaskar voor de Stichting. Rola is hier al in 2001 mee begonnen en nog steeds heel enthousiast en gedreven. De kinderen in Madagaskar hebben mij ook gegrepen door hun vrolijkheid en met heel veel plezier gaan we ook dit jaar in oktober weer op pad naar Ampahidralambo. 

In Ampahidralambo logeren we bij Rolland en zijn vrouw Louise, die directeur is van een van de scholen die wij steunen.

dr Rolland
Omdat Rolland net als ik huisarts is ben ik ook betrokken geraakt bij het werk van docteur Rolland. Het begon met het meebrengen van medicijnen en medische hulpmiddelen.

Ieder jaar kreeg ik meer te zien van het werk van docteur Rolland en inmiddels nemen we de medicijnen niet meer mee maar kopen we samen met docteur Rolland de medicijnen bij de plaatselijke apotheek, zo krijgt hij precies wat er op dat moment nodig is.

Vorig jaar heb ik spreekuur gedaan samen met de docteur. Het meest getroffen was ik door het jonge echtpaar dat 6 uur had gelopen om met hun zieke baby de dokter te bezoeken!  Vorig jaar hebben we over samenwerken gesproken.

Dat gaan we ook doen, als collega’s en niet als bien faiteurs, weldoeners, iets dat we overigens ook proberen bij het werk op de schooltjes.

Dokter irene in bedrijf

Zo is er vorig jaar het plan gemaakt om de praktijkruimte van docteur Rolland te verbeteren met financiële steun van ons. Vorig jaar was ik 25 jaar huisarts in gezondheidscentrum Bloemendaal in Gouda.

Bij die gelegenheid heb ik in mijn praktijk een jubileumactie gehouden voor de kinderen in Madagaskar en docteur Rolland. Die actie is een groot succes geworden. In totaal hebben we ruin 16.000 euro bij elkaar gekregen en vele honderden knuffels voor de kinderen. En nog steeds leeft Madagaskar in mijn praktijk.

Scholen
Volgende Bericht