Skip to main content

Madagaskarā€™s belangrijkste product is rijst. In de hooglanden verbouwen de bewoners rijst op terrassen tegen de berghellingen, net als hun voorouders in AziĆ«.

De meeste Malagassiƫrs verbouwen niet alleen rijst, ze eten het ook. Drie keer per dag eet de Malagassische bevolking eet dan ook voornamelijk rijst soms met kip, varkensvlees, rundvlees of vis. Vaak wordt bij inheemse gerechten een pikante groente-schotel geserveerd.

De gerechten die veel voorkomen, zijn romazava, kitoza en ravitoto. Romazava is een rund- of varkensvlees gerecht, kitoza zijn reepjes gedroogd of gerookt vlees en ravitoto is een stoofpotje van vlees en kruiden. vrouw aan het koken

In dit boekje staan Malagassische gerechten die in de meestegevallen gemakkelijk te bereiden zijn. In Madagascar wordt overal frisdrank en bier genuttigd. Het lokale bier is goed te drinken. Ranonapango en ranovola zijn lokale softdrinks en zijn ook gemaakt van rijst. Madagascarkoken 1

De prijs van de rijst is dan ook erg belangrijk en iedereen praat er altijd over. Omdat rijst zo belangrijk is, hebben de MalagassiĆ«rs allerlei gezegden over rijst. De koning zou ooit eens gezegd hebben ā€˜rijst en ik zijn Ć©Ć©nā€™. De traditionele Malagassische kalender is opgebouwd rond de rijstteelt.